Roda huurt doelman van Duitse Mönchengladbach

Foto: Roda JC
Gepubliceerd op 17/08/2022 om 10:00
Laatst bewerkt op 17/08/2022 om 10:04

Moritz Nicolas speelt dit seizoen voor Roda JC. De 24-jarige doelman word voor één seizoen gehuurd van Borussia Mönchengladbach.

Nicolas, geboren in Gladbeck, begon zijn profcarrière bij Rot-Weiss Essen, waarna hij in de zomer van 2015 de overstap maakte naar Borussia Mönchengladbach II. Vervolgens stond de doelman onder lat bij Union Berlin en VfL Osnabrück en was hij afgelopen seizoen, met 34 optredens, de vaste ‘Torwart’ bij FC Viktoria Köln, dat uitkomt in de 3. Liga. 

Hoofdtrainer Jurgen Streppel: “Met Moritz halen we een extra doelman bij de selectie. Met het wegvallen van Loek Hamers door zijn blessure was het noodzakelijk om ons ook op deze positie te versterken. Door ons netwerk in Duitsland, kwam Moritz al snel op onze radar. Het was voor ons een mooie kans om hem aan de club te kunnen binden.”

“Door mijn huurtransfers bij Union Berlin, VfL Osnabrück en Viktoria Köln heb ik de afgelopen jaren veel ervaring kunnen opdoen in de Duitse competitie”, aldus Moritz Nicolas. Nu hoop ik ook in Nederland speelminuten te maken om mij op persoonlijk vlak verder te kunnen ontwikkelen en de club en het elftal te helpen bij het behalen van onze doelen.”
 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties