Roda gaat met 2-0 onderuit in Den Haag

Gepubliceerd op 24/09/2021 om 21:53
Laatst bewerkt op 25/09/2021 om 09:43

Roda JC heeft vrijdagavond bij titelkandidaat ADO Den Haag een terechte 2-0 nederlaag geleden.

ADO Den Haag en Roda JC. Twee clubs met een grote en roemruchte historie waar het de laatste tijd op bestuurlijk gebied behoorlijk onrustig is geweest. Sportief gezien proberen beide teams voor positivisme te zorgen.

En dat lukt ADO en Roda soms best aardig. De Hagenezen, met oud-Roda-trainer Ruud Brood aan het roer, mogen zich tot één van de titelkandidaten rekenen. Voor de Kerkradenaren geldt dit niet.

Tijdens het onderlinge duel in Den Haag, waar Roda werd ondersteund door bijna 300 meegereisde fans, kwam de thuisclub al na zeven minuten spelen op voorsprong.  Steijn schoot via het been van Guus Joppen raak.

De gasten uit Kerkrade oogden niet sterk en vlak voor het half uur maakte Besuijen in een scrimmage zelfs de 2-0. Na de thee probeerde Roda wel iets en dacht via Limbombe de gelijkmaker te kunnen aantekenen, maar zijn schuiver ging net naast.

De grootste kans was voor Vente, maar zijn lobje werd van de lijn gehaald. Nauwelijks een minuut later knalde Limbombe tegen de lat. Hoewel Roda nog wel wat probeerde, was het niet genoeg om resultaat te halen.
 

Advertenties