Roda-directeur werkt aan toekomstplan Kerkraadse club

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 10/12/2021 om 08:24
Laatst bewerkt op 10/12/2021 om 11:05

Nieuwbakken Roda JC-directeur Jordens Peters werkt op dit moment aan een toekomstplan voor de Kerkraadse club. Hiermee wil hij de benodigde verbeteringen aanbrengen en de eerstedivisionist op verschillende gebieden naar een hoger niveau tillen. Dat zegt hij in gesprek met ZO-NWS.

“Ik werk aan een toekomstplan voor de club en daarom heb al veel gesprekken gevoerd met een aantal stakeholders die bij Roda betrokken zijn”, begint de korte tijd geleden in het Parkstad Limburg Stadion aangestelde directeur zijn relaas. “Dat zijn er behoorlijk wat, maar ik wil graag weten van iedereen - naast mijn eigen personeel natuurlijk - waar zij vinden dat de club op dit moment staat en wat er beter moet.” 

Imago
“Ik doel dan op de Supportersraad, sponsoren, maar natuurlijk ook het bestuur van de Stichting Roda JC, de raad van commissierissen en de Phoenixgroep. Iedereen komt aan bod”, vervolgt Peters. "Ik merk bijvoorbeeld ook dat Roda zich als club in de voorbije jaren weinig liet zien tijdens bijeenkomsten van de KNVB en op andere plekken. Ik vind het belangrijk dat het imago van de club ook daar goed is, dus ik laat me daar zoveel als mogelijk zien.”

De baas van de Kerkraadse club doelt qua imago ook op de rellen tijdens de derby van Roda bij MVV tussen beide supportersgroepen, begin november. “Daar stond en sta ik zeker niet achter. Nog steeds worden beelden bekeken wie er van onze fans precies betrokken is geweest. Ik blijf daar dicht op zitten”, legt de Brabander verder uit. 

Stip aan horizon
“Uiteindelijk wil ik als club, dus het moet niet alleen míjn plan zijn, een stip aan de horizon zetten. Die komt er sowieso. Het plan moet breed gedragen gaan worden, al snap ik dat niet iedereen het er mee eens zal zijn. Waar willen wij als Roda JC in de toekomst naartoe? Dat is een belangrijke vraag. Als directeur vind ik het belangrijk dat er met doelstellingen gewerkt wordt, persoonlijk doe ik dat sowieso vaak.”

“Wanneer ik het plan klaar heb, dat kan ik nu nog niet zeggen. Ik verwacht komend jaar ergens, maar omdat ik met zoveel partijen moet spreken weet ik de einddatum nog niet. Al werk ik persoonlijk normaliter wel liever zo, met het stellen van een datum dat iets af moet zijn. Dan moet je namelijk op een gegeven moment concreter worden. Intern zal ik na afronding mijn plan presenteren”, aldus Peters.  
 

Reclame

Advertenties