Roda-directeur: "Kaalheide moet breder maatschappelijk centrum worden"

Foto: (c) ZO-NWS I Bjorn Thimister
Gepubliceerd op 4/02/2021 om 13:03
Laatst bewerkt op 4/02/2021 om 13:16

Roda JC wil dat trainingscomplex Kaalheide een breder en maatschappelijk centrum wordt waar meerdere clubs in gaan participeren. De gesprekken hier met de gemeente zitten in de oriënterende fase. Dat zegt Roda-directeur Martijn Wismans tegen ZO-NWS. 

"De visie van ons als Roda JC zijnde is dat het complex Kaalheide een breder en maatschappelijk centrum moet gaan worden, ook voor andere clubs", legt Wismans desgevraagd verder uit. "Daarbij hebben wij als speerpunten voor 'gezondheid', 'beweging' en 'vitaliteit' gekozen. "Wij zijn hierover inmiddels in gesprek met de gemeente Kerkrade en verkeren in de oriënterende fase." 

Eerder werd al bekend dat in de komende tijd twee nieuwe kunstgrasvelden aangelegd zullen gaan worden op het sterk verouderde Kaalheide. Hier traint op dit moment al de jeugd van de Kerkraadse profclub en de selectie van de eerstedivisionist gaat dit vanaf komend seizoen - na vele jaren weg te zijn geweest - ook weer doen omdat er in het Parkstad Limburg Stadion een natuurgrasveld aangelegd gaat worden. 

Advertenties