Roda-directeur Jordens Peters: "grote nederlaag voor het voetbal"

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 30/10/2021 om 09:06
Laatst bewerkt op 30/10/2021 om 09:56

Nieuwbakken Roda JC-directeur Jordens Peters keurt de rellen tijdens de derby in Maastricht tegen MVV en het daaropvolgende staken "ten zeerste af". "Dit is een grote nederlaag voor het voetbal", zegt hij zaterdag in een uitgebreid interview met ZO-NWS. 

Peters, sinds afgelopen maandag officieel aan het werk bij Roda, zat op de tribune vrijdagavond in stadion De Geusselt. "Ik merkte vooraf aan de mensen van de zogenoemde driehoek dat er spanning was over wat er zou kúnnen gaan gebeuren gezien het verleden", blikt de algemeen directeur van Roda terug. 

Afkeuring
"In eerste instantie leek er nog niks aan de hand, maar gek genoeg sloeg het toch in één keer om. Behalve dat ik contact met de veiligheidscoördinatoren had, kon ik verder alleen maar machteloos toekijken want dit gebeurde immers in het stadion van MVV. Als club Roda JC keuren wij ten zeerste af wat er vrijdagavond gebeurd is, dat wil ik benadrukken", vervolgt Peters. 

Lees ook: (VIDEO) Derby MVV-Roda gestaakt na tumult op tribunes

Grote nederlaag
"Dit is een grote nederlaag voor het voetbal. Ik heb gezien dat Jurgen (Streppel, red.) dit ook gedaan heeft op tv en daar sta ik volledig achter. De spelersbus is in een cluster met de supportersbussen terug naar Kerkrade gereden en ik heb begrepen dat dit allemaal goed is gegaan."

Onderzoek Roda
"Of er fans van Roda zijn opgepakt, dat weet ik nu nog niet. Er zullen de komende dagen zeker nog overleggen gaan plaatsvinden met de driehoek en de KNVB over wat er moet gaan gebeuren en hoe we dit kunnen voorkomen in de toekomst, ik denk dat het beter is dat alle stof nu even, daags erna, is neergedaald. Als club zijnde zullen wij uiteraard gaan onderzoeken hoé dit heeft kunnen gebeuren", aldus Peters. 

Advertenties