foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 22/01/2024 om 22:01
Laatst bewerkt op 23/01/2024 om 10:24

Roda JC heeft maandagavond een 3-0 overwinning geboekt op FC Eindhoven. De ploeg van trainer Bas Sibum maakte in de eerste helft al korte metten met de Brabanders.

Na twee opeen volgende gelijke spelen, was het weer tijd voor een overwinning. Zeker gezien het gat dat ten opzichte van de concurrentie voor de tweede plaats en daarmee rechtstreekse promotie, steeds kleiner werd.

De beginfase was overduidelijk voor Roda JC. In de16e minuut mocht Walid Ould Chikh een vrije schop nemen, na een overtreding op Teun Bijleveld, vanaf de zijkant van het strafschopgebied. Hij krulde de bal mooi op het hoofd van Matisse Didden die snoeihard de 1-0 binnen kopte.

Nog geen kwartier later bracht Enrique Pena Zauner de stand op 2-0 na een counter waar hij een Eindhovense verdediger tunnelde en de bal langs keeper Jorn Brondeel schoof. In de laatste officiële minuut van de eerste helft onderschepte Walid Ould Chikh een opbouwende aanval van FC Eindhoven en bracht met bekeken schuiver de ruststand nog op 3-0.

De voorsprong werkte als een verademing want ook de tweede helft begon Roda agressief Zauner scoorde opnieuw maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Kansen van invaller Saydou Bangura en wederom Walid Ould Chikh zorgden nog voor opwinding, maar gescoord werd er niet meer.

Al met al mocht Roda terugkijken op een prachtige overwinning waar de concurrentie voor de tweede plaats ook nog punten liet liggen.