Roda boekt eerste zege in vijf duels

Foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 14/09/2024 om 08:45
Laatst bewerkt op 14/09/2024 om 10:19

Roda JC heeft tegen FC Emmen de eerste overwinning geboekt dit seizoen. In stadion de Oude Meerdijk werd een 1-3 zege geboekt.

Voor Roda scoorde Thibo Baeten twee keer en Tiago Çukur één keer met een rake strafschop.

Roda kwam in de 11e minuut op voorsprong. De vreugde was echter van korte duur omdat doelman Koen Bucker geblesseerd raakte. Hij werd vervangen door Justin Treichel die daarmee zijn debuut maakte. Joshua Schwirten was dicht bij de 0-2 maar de doelman van Emmen wist de bal te keren.

Vier minuten na rust kwam FC Emmen op gelijke hoogte. Lang had de ploeg van Bas Sibum niet nodig om zich te herstellen. In de 60e minuut zette Thibo Baeten, uit een voorzet van Koen Jansen, Roda opnieuw op voorsprong. FC Emmen probeerde opnieuw gelijk te komen. Een overtreding in het strafschopgebied op Baeten resulteerde in een penalty. Çukur zette vervolgens de 3-1 op het scorebord.

Door de overwinning in Drenthe komt Roda JC op 5 punten en staat op een 16e plek. Maandag speelt de ploeg van trainer Bas Sibum weer ver van huis. Dan staat Cambuur Leeuwarden op het programma.