Roda betaalt deel transfersom alsnog aan De la Vega

Gepubliceerd op 28/09/2021 om 11:21
Laatst bewerkt op 10/10/2021 om 10:08

Roda JC heeft voormalig overnamekandidaat Mauricio García de la Vega alsnog een deel van het transferbedrag van de naar Japan vertrokken Jordy Croux betaald. Dat bevestigen meerdere bronnen dinsdag tegenover ZO-NWS. 

De la Vega meldde zich begin dit jaar via zijn advocaat bij Roda JC. Hij claimde recht te hebben op een deel van het bedrag dat was betaald voor Croux, die vorige winter naar een club in Japan vertrok. De Kerkraadse club weigerde dit in eerste instantie echter omdat de gemaakte afspraken met De la Vega in strijd zouden zijn geweest met de Fifa-regels. 

Topoverleg in kasteel
De Mexicaan trok zich in oktober 2019 terug als zelfbenoemd directeur en overnamekandidaat van Roda JC. De la Vega wilde de club in handen krijgen, maar een en ander werd een fiasco met bijbehorende chaos. Tijdens urenlange onderhandelingen op Kasteel Erenstein, zaten naast vertegenwoordigers van Roda en De la Vega zelf de gemeente Kerkrade en de KNVB aan tafel. 

Tijdens dit langdurige onderhoud in het genoemde Kerkraadse etablissement werd een vertrekregeling afgesproken en op papier gezet om de Mexicaan weg te krijgen. Hierin stond onder andere De la Vega een deel van de transferopbrengsten van bepaalde spelers zou ontvangen.

Financiële kwestie alsnog afgewikkeld
Volgens verschillende goed ingevoerde bronnen is deze financiële kwestie nu, onder andere nadat Roda om advies vroeg bij de werkgeversorganisatie voor clubs in het betaalde voetbal FBO, alsnog afgewikkeld. Ivo Sigmond, advocaat van Mauricio García de la Vega, wilde dinsdag geen enkel commentaar hierop geven. "Er is afgesproken geen mededelingen te doen." 

 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties