Roda loopt in Amsterdam weer in hetzelfde mes: verlies in slotfase

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 22/11/2021 om 21:49
Laatst bewerkt op 23/11/2021 om 12:56

Roda JC ging maandagavond tijdens het begin van de ‘Engelse week’ op bezoek bij de beloften van Jong Ajax. Na negentig minuten vertrok de Kerkraadse équipe met een kater weer terug richting Zuid-Limburg: 2-1.

Meer zelf scoren. En minder doelpunten tegen krijgen, zeker in de slotminuten. Twee dingen waar de mannen van trainer Jurgen Streppel aan moeten werken. Afgelopen vrijdag ging het immers hierdoor, niet voor het eerst dit seizoen, mis. In het thuisduel tegen Jong AZ was het onder andere Dylan Vente die bij een 2-1 de verlossende derde treffer niet maakte, waarna de Kerkraadse club in de absolute slotfase alsnog de gelijkmaker om de oren kreeg.

In Amsterdam kregen de geel-zwarten al snel echter weer een kans op revanche tegen het team van trainer en oud-international John Heitinga. Streppel kon op De Toekomst zijn sterkste elftal weer laten starten. Roda had vanaf het begin het initiatief en nam enkele keren het thuisclubdoel onder vuur, al leverde dat geen hele grote kansen op. Vlak voor rust leek Jong Ajax wel te scoren, maar de assistent-scheidsrechter stak de vlag in de lucht voor buitenspel.

Na negen minuten spelen in het tweede bedrijf kwamen de gastheren via Sala-Eddine op voorsprong: 1-0. Twintig minuten voor tijd kreeg Roda wat het minimaal verdiende: de gelijkmaker. Robert Klaasen schoot de bal vanaf zestien meter in de kruising boven Jong Ajax-keeper Gorter. Dylan Vente had de vreugde nog kunnen vergroten, maar hij miste hierna nog een penalty. Acht minuten voor het eindsignaal lag het leer aan de kant wél in het net. Invaller Van Axel Dongen haalde de trekker over: 2-1.

Dit was tevens de eindstand. Daarmee waren de bovengenoemde twee dingen, meer zelf scoren én zelf minder tegendoelpunten tegen krijgen, wederom van toepassing op een wedstrijd van de Kerkraadse eerstedivisionist. Over toeval kan hierdoor al niet meer gesproken worden.
Roda wacht nu twee derby’s, om te beginnen komende vrijdag in het Parkstad Limburg Stadion tegen VVV. Maandag wordt het eerder gestaakte duel in Maastricht tegen MVV uitgespeeld.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.