RIVM: 'Gezonde Basisschool van de Toekomst heeft effect'

Foto © ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 8/11/2022 om 13:26
Laatst bewerkt op 8/11/2022 om 13:28

De pilotprojecten in het kader van de Gezonde Basisschool van de Toekomst hebben effect. Dat zegt het RIVM. De organisatie ziet het concept inmiddels als een bewezen effectieve interventie. 

In 2015 ging op een aantal basisscholen in Zuid-Limburg het concept, waarin bewegen en een gezonde lunch centraal staat, van start. Inmiddels is het aantal scholen dat gebruik maakt van het concept gegroeid en maken ook scholen buiten de provincie de overstap. 

Op de Gezonde Basisschool van de Toekomst wordt bewuster omgegaan met de gezondheid van leerlingen. Zo wordt er meer aandacht besteed aan beweging, maar wordt er ook beter gekeken naar de voeding van kinderen.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties