Rijksrecherche onderzoekt aangifte van mishandeling tegen politieagenten Brunssum

Foto (c) ZO-NWS I Het appartement aan de Dorpstraat; Inzet: de overleden Aladar Kulina
Gepubliceerd op 7/05/2021 om 17:24
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

De Rijksrecherche is bezig met een onderzoek naar een aangifte van mishandeling tegen vier politieagenten. Zij zouden Aladar Kulina (38) in Brunssum op 26 april hebben toegetakeld na een melding. De Brunssumer overleed een dag later in het ziekenhuis. Dat bevestigen de familie en de advocaten Peter van Geelkerken en Roy Palmen, die samen met de moeder van de overleden man aangifte hebben gedaan, vrijdag tegenover ZO-NWS.

De moeder deed afgelopen maandag aangifte van mishandeling in het politiebureau van Brunssum. Deze werd opgenomen door een vertegenwoordiger van de Rijksrecherche die tevens de dochter van het slachtoffer hoorde als getuige. De betreffende rechercheur heeft in de afgelopen dagen nog contact gehad met één van bovengenoemde advocaten over het lopende onderzoek in deze zaak. 

Richard Raffel, naast familielid van Kulina, treedt op als woordvoerder van de aangeslagen familie van de overleden Kulina en vertelt: "Aladar was op maandag 26 april op bezoek bij zijn moeder in haar appartement aan de Dorpstraat in Brunssum. Omdat hij kampte met psychische problematiek, werd er besloten dat er contact moest worden opgenomen met zorginstelling Mondriaan om hem op te komen halen", legt Raffel uit.
 
Dit gebeurde echter niet, waarna werd verzocht de politie en ambulance te laten komen. "Aladar is toen door een ongeluk van de derde verdieping van de flat naar beneden gevallen nadat hij over de reling geklommen was. Volgens zijn moeder hebben de politieagenten dat gezien, maar gingen zij nadat Aladar op de grond lag met een knie op hem zitten", vervolgt Raffel zijn relaas. 
 
"Vervolgens werd er met pepperspray in zijn gezicht gespoten en kreeg hij flinke klappen van de politieagenten. Aladar is daarna naar het ziekenhuis gebracht en hier is hij op dinsdag 27 april overleden. De doodsoorzaak is waarschijnlijk een complicatie na de operatie geweest", vervolgt Raffel zijn relaas. "De Rijksrecherche is nu bezig met verder onderzoek, zo is ons medegedeeld. Dit is een hele trieste zaak, maar ook schandalig door wat die agenten gedaan hebben. Die mishandeling, daar gaat het ons om."

De advocaten Peter van Geelkerken en Roy Palmen bevestigen desgevraagd dat er aangifte gedaan is in deze zaak en dat er een onderzoek loopt van de Rijksrecherche. "Verder geven wij nu geen commentaar in het belang van datt onderzoek", aldus de twee strafpleiters. 
 

Reclame

Advertenties