Rijdende Rechter: Gemeente hoeft Trichterweg niet aan te passen

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 29/11/2023 om 22:23
Laatst bewerkt op 29/11/2023 om 22:29

De Gemeente Brunssum hoeft de heringerichte Trichterweg niet aan te passen. Dat heeft de Rijdende Rechter bepaald. Ook hoeft de gemeente geen spiegel te plaatsen zodat een bewoonster haar oprit veilig kan uitrijden.

Bij de herinrichting van de weg werden de fietsers verplaatst van de rijbaan naar een fietspad. Bewoonster Betsy Groenewold vindt dat de situatie onoverzichtelijk is geworden en dat komt mede door een haag.

Rijdende Rechter John Reid begrijpt dat de herinrichting vervelend kan zijn voor bewoners, maar de situatie is veiliger geworden voor fietsers. "Uitrijden is minder gevaarlijk dan u denkt. Fietsers kunnen u goed zien omdat het een lange rechte weg is. De gemeente is dan ook niet verplicht maatregelen te nemen", zei meester Reid.

ZO-NWS was in januari bij het bezoek van de Rijdende Rechter aan Brunssum en maakte daarvan de volgende reportage.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties