Relschoppers Limburgse derby vrij, verdacht van poging zware mishandeling

De gesneuvelde ruiten van één van de bussen. foto: VVV-Venlo
Gepubliceerd op 12/10/2022 om 11:01
Laatst bewerkt op 12/10/2022 om 11:22

De vier relschoppers die vrijdagavond tijdens schermutselingen tussen Roda- en VVV-aanhangers kort na de derby in Kerkrade werden aangehouden, zijn vrijgelaten. Zij worden verdacht van poging zware mishandeling, openlijke geweldpleging en baldadigheid, bevestigt een politiewoordvoerster woensdag desgevraagd tegenover ZO-NWS. 

"Voor twee van hen geldt de verdenking poging zware mishandeling, voor eentje openlijke geweldpleging en de andere baldadigheid. In verband met de privacy zeggen wij niks over de achtergronden van verdachten", legt Cindy Brouns verder uit namens de politie. 

De ME moest er vrijdagavond te pas komen om de rust in de omgeving van het Parkstad Limburg Stadion te herstellen. Op de Imstenraderweg in Heerlen werden twee bussen met VVV-supporters met stenen bekogeld door aanhangers van Roda JC. Tenminste één ruit van de bussen sneuvelde. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties