Regio Parkstad populaire bestemming bij toeristen

Foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 28/03/2024 om 10:00
Laatst bewerkt op 28/03/2024 om 10:07

Het aantal boekingen van accomodaties rond Pasen is in Parkstad laat op gang gekomen meldt Visit Zuid Limburg na contact met verschillende ondernemers. De meeste voorzieningen lopen op dit moment vol", zegt Iris Bakker van Visit Zuid Limburg tegen ZO-NWS.

"Campings zijn op dit moment over het algemeen dicht", zegt Bakker. "Algemeen zien we de laatste jaren dat mensen pas boeken als de weersvooruitzichten goed zijn."

Ondernemers Parkstad

Ook de ondernemingen in de regio Parkstad zien dat het toeristenseizoen langzaam op stoom komt. “Ik mag zeker niet klagen. In januari en februari hebben wij een klein dipje gehad, maar in maart heb ik al een bezetting van 90%, in april al 70% en die maand moet nog beginnen”, vertelt eigenaar Marco Peters van B&B The Project uit Heerlen. Om de leegstaande kamers nog vol te kunnen krijgen hanteert Marco de ‘last minute deals’. “Als wij nog kamers open hebben staan, verlaag ik de prijs. Vaak raak ik deze alsnog aan vakantiegangers kwijt of wordt het nog "last minute" geboekt door mensen die werkzaam zijn in de regio.”

Deze positieve cijfers kan Marco van Hoogdalem van Herberg de Bernardushoeve in Ubachsberg beamen. “Eerste Paasdag zitten wij helemaal vol en Tweede Paasdag is voor de helft volgeboekt. Daarnaast zijn wij bezig met een verbouwing en gaan wij ervan uit dat na deze opknapbeurt nog meer boekingen binnen zullen komen. De verbouwing is namelijk op 12 april af en na deze datum zijn er al dagen volgeboekt.

Bij Eigenheimer B&B+ in Simpelveld zijn de boekingen nog lastig te polsen, maar staat het paasweekend bijna volgeboekt. “Wij zijn pas drie jaar open, waardoor ik moeilijk kan zeggen hoe de vooruitzichten zijn. We krijgen vaak op het laatste moment nog boekingen of het verzoek van vaste klanten om kamers te blokken”, vertelt Gerda Venrooij.

Wel zien de eigenaren dat vaste evenementen in de regio Parkstad garant staan voor volle boekingen. “Als er in het Parkstad Limburg Theaters een evenement is of André Rieu heeft op het Vrijthof zijn jaarlijkse concerten, dan is het hier standaard vol”, vertellen de ondernemers.

Vooral toeristen uit Duitsland of Nederlanders buiten Limburg weten de regio Parkstad wel te vinden. “Als het lekker weer is, dan boeken vooral Nederlanders nog op het laatste moment een kamer”, vertelt Gerda van Eigenheimer B&B+ in Simpelveld.

“Duitsers zijn er bij mij altijd vroeg bij. Wij hebben bijvoorbeeld gasten uit Berlijn of uit het Zuiden van Duitsland”, aldus Marco Peters. Dat ziet ook Marco van Hoogdalem, die aangeeft dat vakantieperiodes een belangrijke factor zijn. “Als er in Midden- of Noord Nederland vakanties zijn, boeken juist deze mensen een kamer bij ons. Daarnaast heb ik een vriendengroep in Duitsland, dus dat is altijd goede reclame voor mij.”

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties