Regenboogbank voor meer respect en verdraagzaamheid

foto: iStock
Gepubliceerd op 6/10/2022 om 10:23
Laatst bewerkt op 6/10/2022 om 10:52

In Schinnen wordt op dinsdag 11 oktober, tijdens coming-outdag, een regenboogbank onthuld. Met de bank wordt aandacht gevraagd voor respect en verdraagzaamheid van met name de zogeheten LHBTIQ+ gemeenschap.

LHBTIQ+ is de aanduiding voor mensen die lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse, queer/questioning zijn.

De regenboogbank is een initiatief van Team Respect Beekdaelen, een groep betrokken inwoners die vindt dat iedereen gewoon mee moeten kunnen doen en dat mensen respectvoller met elkaar omgaan. "LHBTIQ+ personen worden namelijk helaas lang nog niet altijd geaccepteerd en ervaren dat ze niet overal welkom zijn," schrijven de initiatiefnemers. 

Bij de realisatie van de regenboogbank zijn ook enkele plaatselijke verenigingen betrokken. Hockey Club Nuth, VV Alfa Sport Oirsbeek en de Omnivereniging Amstenrade Sport vinden het ook belangrijk dat iedereen mee kan doen en zichzelf kan zijn. Zij reageerden dan ook enthousiast op de plannen voor een bankje en hebben geholpen bij het schilderen ervan.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties