Rechter houdt het bij 3 dagen cel voor vernieler monument Nicky

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 9/02/2021 om 11:08
Laatst bewerkt op 9/02/2021 om 11:46

Eric A. Krijgt geen nieuwe straf voor het vernielen van het Nicky Verstappen-monument op de Brunssummerheide.

De rechter besloot om het bij een voorarrest van drie dagen te laten, omdat A. kampt met psychiatrische stoornissen. Zijn leven is volgens de rechter stabiel te noemen, nu hij in een beschermde woonvorm in Heerlen woont. Het zou niet goed zijn om het leven van A. overhoop te gooien, meldt De Limburger. 

Hij gooide in 2019 met stenen tegen de gedenksteen. De Heerlenaar vernielde het monument al twee keer eerder. In 2007 en 2012.

In 2007 kreeg A. drie maanden cel voor het vernielen van de gedenksteen en het bedreigen van een agent met een bijl bij zijn aanhouding. Na de tweede vernieling in 2012 wordt A. gedwongen opgenomen in een psychiatrisch centrum.

Het monument werd hersteld door de gemeente Brunssum. Voor de familie Verstappen hoefden het monument niet meer in ere hersteld te worden. Na een gesprek met toenmalig burgemeester Gerd Leers stemde de familie alsnog in met de reparatie.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties