Rechtbank buigt zich over drievoudige moordpoging in Retersbeek

Gepubliceerd op 19/04/2024 om 09:39
Laatst bewerkt op 19/04/2024 om 10:10

Bijna vier jaar na een schietpartij in het Klimmense gehucht Retersbeek buigt de rechtbank zich op 30 april over het inhoudelijke proces tegen verdachte Cornelis ‘Nilles’ K. die wordt verdacht van drievoudige poging tot moord.

Het is 26 mei 2020 als een groep mannen zich bevindt voor de woning van K. aan de Retersbekerweg in Klimmen. Sommigen van hen lopen de oprit op. Op beelden van een bewakingscamera is volgens justitie te zien dat K. op zijn belagers schiet.

De Klimmenaar wordt verdacht van drievoudige poging tot moord aangezien hij op die bewuste dag meerdere keren op mensen zou hebben geschoten. In juni 2022 wordt K opgepakt in Spanje. Sindsdien zit hij in voorarrest.

De verdachte had lange tijd Yehudi Moszkowicz als advocaat maar heeft inmiddels strafpleiter Bas Janssen, voorheen jarenlang officier van justitie, in de arm genomen.

“Ik zet in deze zaak in op noodweer", blikt de raadsman alvast vooruit. “Want dat is het ook geweest - gezien de situatie.”

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties