Recherche onderzoekt diefstal 32 Ford Kuga’s in half jaar tijd

foto: Facebook Mitch Claassens
Gepubliceerd op 8/05/2024 om 13:03
Laatst bewerkt op 8/05/2024 om 14:20

In Limburg zijn vanaf januari dit jaar al 32 auto’s van het merk Ford Kuga gestolen. Waarom criminelen juist voor dit type voertuig kiezen, is vooralsnog onduidelijk. Dat bevestigt een politiewoordvoerster desgevraagd tegenover ZO-NWS.

De recherche onderzoekt deze grootschalige vorm van diefstal en de bijbehorende achtergronden. "Wij zijn bekend met de diefstallen van Ford Kuga", legt woordvoerster Nathalie Vermeulen namens de politie uit. "Tot op heden hebben we hier nog geen verklaring voor. We hebben dit in onderzoek en roepen burgers op om bij verdachte situaties de politie te bellen", vervolgt Vermeulen. In verband met de diefstallen is nog niemand aangehouden.

Van de 38 Ford Kuga's die er vanaf 1 januari in Nederland gestolen zijn, werden er 32 in Limburg gestolen. Deze informatie is afkomstig van het Landelijk Informatie en expertisecentrum voertuigcriminaliteit in Veendam (LIV).

Alleen al in de regio Parkstad werden in de afgelopen weken meerdere Ford Kuga’s gestolen. Half april was het prijs in de Broekstraat in Schinveld en daarvoor in Schinnen, Schimmert, Puth en Brunssum.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties