Recherche heeft hoofdverdachte in vizier voor meerdere branden Brunssum

foto © ZO-NWS | Track 88
Gepubliceerd op 29/03/2024 om 11:00
Laatst bewerkt op 29/03/2024 om 11:34

De recherche heeft zeker één hoofdverdachte in het vizier die verantwoordelijk zou kunnen zijn voor het stichten van meerdere branden in Brunssum de afgelopen weken. Dat bevestigen opsporingsbronnen vrijdag tegenover ZO-NWS. 

Ook een mogelijke tweede verdachte is in beeld bij de politie. Het onderzoek naar de eventuele betrokkenheid van beide personen is op dit moment nog in volle gang. In verband met het onderzoek kunnen ingewijden die ZO-NWS sprak niet vertellen hoe deze verdachte(n) bij de speurders in beeld zijn gekomen.

Brunssum is de laatste weken geteisterd door een reeks autobranden. Afgelopen week brak bovendien brand uit bij Palletbedrijf Bastin op industrieterrein Kranenpool. Ook hier bleek sprake van brandstichting. De opsporingsdiensten betrekken in hun onderzoek ook de brand die vrijdagochtend het boothuis in het Brunssumse Schutterspark compleet verwoeste. Er wordt niet uitgesloten dat meerdere pyromanen actief zijn.

De politie bevestigt dat een 43-jarige man is aangehouden voor de brand bij het boothuis in Schutterspark. Of deze verdachte ook iets te maken heeft met de andere branden, wordt onderzocht.

LEES OOK: Boothuis in Schutterspark door brand verwoest

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties