Rattenoverlast Schinveld minder maar niet weg

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 16/06/2022 om 17:17
Laatst bewerkt op 16/06/2022 om 17:27

De rattenoverlast aan Boebegraaf in Schinveld is iets minder geworden, maar verre van opgelost. Theo Hornstra, die regelmatig in de avond de ratten over de schutting ziet rennen, durft nog steeds niet goed zijn tuin in. 

Een buurtbewoner die duiven en kippen houdt, zou de oorzaak zijn van de problematiek. Voedselresten en de duivenhokken bieden de ratten een plek om te blijven. 

De gemeente Beekdaelen heeft de duivenhouder opgedragen alle onbewoonde hokken te slopen. Met nog zo'n twee weken voor de deadline verstrijkt zijn enkele hokken al tegen de vlakte gewerkt. 

Wat Hornstra betreft wordt handhaving ingezet. Hij hekelt zich over de tijd die het zou kosten om het probleem op te lossen. Acht weken is te lang. Vooral in acht nemende dat het probleem al jaren voort duurt. 

Vooral nu na twee jaar niemand zien door corona de deuren weer open mogen en hij bezoek kan ontvangen komt de rattenoverlast hard aan. Zijn dochter heeft al aangegeven niet langs te komen tijdens Vaderdag omdat ze de kinderen niet bloot wil stellen aan de ratten. 

Burgemeester Eric Geurts ging enkele weken geleden langs bij Hornstra om het te hebben over de rattenoverlast. Er zou een brief komen voor buurtbewoners om ze informatie te geven over het vermijden en bestrijden van ratten. Ook zou er een buurtbijeenkomst georganiseerd worden. 

Deze hebben nog niet plaatsgevonden. Wel zegt de gemeente dat de brief in de maak is en op het moment door inhoudelijke experts gecontroleerd wordt. De informatie bijeenkomst staat op de planning, maar daar is nog geen datum voor vastgesteld. 

Wat op dit moment de officiële stand van zaken is betreffende de rattenoverlast of hoeveel ratten inmiddels gevangen zijn kon de gemeente nog niet vertellen. 

ZO-NWS maakte onlangs een reportage over de overlast. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties