Ransdaalse boerderij krijgt 16.000 euro voor maatregelen tegen wateroverlast

Laura en Geert-jan Nieboer
Foto: Tom van Limpt
Gepubliceerd op 26/02/2024 om 09:25
Laatst bewerkt op 26/02/2024 om 10:22

Laura en Geert-Jan Nieboer bouwden hun melkveebedrijf in Ransdaal om tot multifunctioneel agrarisch bedrijf met een voedselbos, tuinderij en boerderijwinkel. Het voedselbos infiltreert water, maar bij hevige regenval stroomt er toch water van het terrein naar de openbare weg.

Door aanpassingen aan het terrein, kan die wateroverlast voorkomen worden.

Zo worden de betonnen platen rondom het gebouw verbrijzeld, waardoor het water ter plekke de bodem in zakt. Ook de steile weg naar de boerderij wordt aangepast, zodat het water deels kan infiltreren en afstromend water naar het eigen perceel gaat. Om dit plan te realiseren krijgt de familie Nieboer een bijdrage van 16.000 euro vanuit het fonds Natuurkracht.

Dit fonds stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor maatregelen waarmee water vastgehouden kan worden. “Het fonds staat open voor alle goede plannen waarbij samengewerkt wordt en waarbij natuur als bondgenoot wordt ingezet om overstromingen en wateroverlast te voorkomen. We willen graag samen met de lokale gemeenschap in het Geul- en Gulpdal het verschil maken”, laat het fonds weten. Iedereen die een idee of plan heeft dat bijdraagt aan het verminderen van wateroverlast, kan aankloppen bij het fonds. Natuurkracht noemt de familie Nieboer als voorbeeld hierin. Per plan is er een minimumuitkering van 10.000 euro beschikbaar.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties