Raad voor de Journalistiek: De Limburger handelde onzorgvuldig in artikelen oud-gemeentesecretaris

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 3/08/2022 om 15:56
Laatst bewerkt op 3/08/2022 om 16:33

De Raad voor de Journalistiek heeft De Limburger flink op de vingers getikt door de oud-gemeentesecretaris van Brunssum in het gelijk te stellen. De topambtenaar klaagde over de manier waarop de krant bericht had nadat hij op non-actief gesteld werd. 

Officieel kwam er niets naar buiten over het ontslag van de topambtenaar. Wel beschikte De Limburger over verschillende anonieme bronnen die stelden dat het om een mogelijke integriteitskwestie ging. 

De Limburger zou geprobeerd hebben te bellen met de advocaat van de klager en de woordvoerder van de gemeente. Volgens de Raad voor de Journalistiek was dat niet genoeg. De krant had meer tijd en energie aan de zaak moeten besteden. Ook zegt de raad dat de privacy van de oud-gemeentesecretaris geschonden is. De raad stelt dat de artikelen ook zonder het noemen van de naam geschreven hadden kunnen worden.

ZO-NWS berichtte eveneens uitvoerig over deze kwestie. Deze omroep deed wel uitgebreid aan hoor en wederhoor, had onder andere contact met de advocaat van de vertrokken gemeentesecretaris. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties