Raad Voerendaal kiest unaniem voor ZO-NWS

Foto: ZO-NWS
Gepubliceerd op 19/02/2024 om 21:59
Laatst bewerkt op 20/02/2024 om 06:38

De gemeenteraad van Voerendaal heeft zich maandagavond duidelijk uitgesproken voor ZO-NWS als lokale omroep. Dit ondanks het voorstel van burgemeester en wethouders om voor Stichting Plus te kiezen. Alle gemeenteraadsleden spraken de voorkeur uit voor de journalistieke aanpak van ZO-NWS.

De omroepkeuze waar het gemeentebestuur voor stond komt voort uit een verzoek tot advies van het landelijke Commissariaat voor de Media. Die kent de zendmachtingen aan lokale omroepen toe op basis van een gemeentelijk advies.

Voor dat advies heeft de gemeente een lijst van criteria opgesteld. Via een amendement gaf de gemeenteraad aan voor ZO-NWS te kiezen in afwijking van het ambtelijk advies. De gemeenteraad is wel van mening dat werk moet worden gemaakt van samenwerking tussen de twee omroepen om te komen tot één streekomroep voor de hele Parkstadregio.

In december koos de gemeenteraad van Beekdaelen ook voor ZO-NWS. De raden van Brunssum, Heerlen, Kerkrade en Simpelveld moeten hun keuze de komende weken maken.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties