Raad van State tikt Beekdaelen weer op de vingers in kwestie-Awacs

foto © ZO-NWS | Hans van der Haijden
Gepubliceerd op 4/07/2022 om 08:39
Laatst bewerkt op 4/07/2022 om 08:48

De Raad van State heeft de gemeente Beekdaelen opnieuw op de vingers getikt. De gemeente weigert het bestemmingsplan voor bedrijventerrein Rode Beek in Schinveld aan te passen voor Awacs-vluchten.

De RvS bepaalde al eerder dat Beekdaelen in het bestemmingsplan een gebied moet aangeven waar de NAVO-verkenningstoestellen boven kunnen opstijgen en landen. Aan de rand van Schinveld mogen geen bomen of gebouwen te hoog zijn waardoor vluchten van Awacs gehinderd kunnen worden.  

De gemeente Beekdaelen wil hier niet aan meewerken omdat dan de overlast nog groter zou worden. De hoogste bestuursrechter heeft het ministerie van Defensie, waarmee Beekdaelen al jaren in de clinch ligt over deze kwestie, in het gelijk gesteld. De gemeente moet het bestemmingsplan alsnog aanpassen. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties