Raad van de EU wil 4,7 miljoen uittrekken voor schade wateroverlast

Foto: (C) Orange Media
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 8/11/2022 om 14:00
Laatst bewerkt op 8/11/2022 om 14:08

Als het aan de Europese Raad ligt, krijgt Nederland 4,7 miljoen euro van de Europese Unie vanwege de overstromingen in juli 2021. Het geld is bedoeld om de opgelopen schade te herstellen. 

In de zomer van 2021 werd Zuid- en Midden-Limburg geteisterd door wateroverlast. Hevige regenval in het zuiden zorgde voor verschillende overstromingen in Limburg, Duitsland en België. 

In totaal kwamen 220 mensen om door de natuurramp. In Nederland vielen geen slachtoffers, maar was de schade wel groot. 

Het geld komt uit het Europese solidariteitsfonds. Dat is een budget om landen die door natuurrampen geraakt worden te helpen met het repareren van de schade. 

Duitsland en België krijgen aanzienlijk meer geld. Daar was de schade ook groter. Vooral Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts in Duitsland en de provincie Luik in België werden hard getroffen. België krijgt 87,7 miljoen euro. Voor Duitsland is dat bedrag 612,6 miljoen. 

Het Europese Parlement moet zich nog buigen over het voorstel voordat het geld daadwerkelijk overgemaakt wordt.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties