Raad Simpelveld vergadert vanavond over rapport Berenschot

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 19/12/2022 om 08:54
Laatst bewerkt op 19/12/2022 om 09:00

De gemeenteraad van Simpelveld komt maandagavond in een extra vergadering bijeen. Aanleiding is het onderzoek van Bureau Berenschot naar de situatie op de werkvloer in het stadhuis.

De extra raadsvergadering is aangevraagd door de Samen1, de grootste partij in de gemeenteraad van Simpelveld.

Uit het onderzoek van Berenschot bleek dat er qua werkcultuur verandering nodig is in de organisatie van de gemeente Simpelveld. Berenschot concludeerde dat er geen directe aanwijzing was gevonden voor een angstcultuur tijdens gesprekken met betrokkenen. Wel is er volgens het bureau sprake van 'een steeds zakelijkere sfeer binnen de organisatie'. 'Medewerkers en leidinggevenden krijgen het steeds drukker vanwege de detaillistische werkwijze'.

De hele vergadering staat in het teken van het rapport Berenschot om te komen tot een gewenste cultuuromslag bij het ambtelijk apparaat. Tijdens de vergadering wil Samen1 een toelichting op het rapport. Ook wil de partij de mening horen van de andere raadsfracties.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties