Raad Brunssum stemt in met Visie Schutterspark

Foto: ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 25/01/2022 om 22:48
Laatst bewerkt op 27/01/2022 om 08:05

De gemeenteraad van Brunssum is dinsdagavond akkoord gegaan met de Visie Schutterspark. Daarin zijn de afgelopen jaren plannen ontwikkeld over hoe het park wordt opgeknapt en hoe nieuwe recreatievoorzieningen worden ontwikkeld. 

Zo zijn er plannen om de pompgebouwen op te knappen en daarin ruimte te maken voor een oorlogs- en mijnmuseum. Ook worden paden verbeterd en voorzien van verlichting. 

Lees ook: VIDEO: Gemeenteraad Brunssum buigt zich over Visie Schutterspark

Het visiedocument, dat unaniem aangenomen is, stelt kaders waarin de verdere ontwikkeling van het park plaats kan vinden. Per onderdeel wordt de raad om toestemming gevraagd. 

Ook besloot de raad unaniem in te stemmen met een amendement van de partij PAK. Daarin werd het college opgedragen een passage over het bieden van ruimte en schuilplekken voor wilde dieren opnieuw toe te voegen. 

Een motie van dezelfde partij om een klankbordgroep op te richten om de burgerparticipatie te verbeteren werd niet behandeld. De raad zal daar in een later stadium over gaan beslissen. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties