Raad Brunssum kiest voor nieuw clubhuis RKVV De Leeuw

Foto: © ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 21/12/2021 om 22:12
Laatst bewerkt op 22/12/2021 om 09:16

Voetbalclub RKVV De Leeuw krijgt een nieuw clubhuis. De gemeenteraad van Brunssum besloot dinsdagavond unaniem te kiezen voor nieuwbouw in plaats van renovatie. 

Het gebouw dat uit 1975 dateert is inmiddels te klein geworden voor het aantal leden dat de club heeft. Daarnaast voldoet de huidige kleedaccomodatie niet aan de richtlijnen van de KNVB en lopen de onderhoudskosten op. 

De nieuwbouw gaat zo'n 1,9 miljoen euro kosten. Op de korte termijn is dat duurder dan renovatie, maar op de lange termijn niet, volgens het college. 

"Wij zijn zeer verheugd dat voetbalvereniging de Leeuw dadelijk kan rekenen op een nieuwe moderne accommodatie die past bij een club met zoveel leden", zegt VVD raadslid Jaimy van Dijk. "Onze inspanningen hebben in dat opzicht tot een mooi resultaat voor de club geleid."

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties