Raad Beekdaelen wil onderzoek naar coronaherstelplan

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 1/02/2022 om 22:10
Laatst bewerkt op 1/02/2022 om 22:13

De gemeenteraad van Beekdaelen wil dat het college een forum gaat organiseren om een beeld te schetsen van de problemen en gevolgen van de coronacrisis. 

De raad stemde dinsdagavond met een nipte meerderheid, van 13 stemmen voor en 12 stemmen tegen, in met een motie van de Vernieuwingsgroep die daartoe opriep. 

De partij verwijst naar een landelijk onderzoek dat laat zien dat de corona crisis vooral kwetsbare groepen hard raakt. Ook zijn volgens de partij al veel gemeenten beleid aan het maken om de sociale en economische gevolgen van de coronacrisis aan te pakken. 

Onderzoek en gesprekken met inwoners, ondernemers en organisaties zouden bruikbare handvatten kunnen leveren om een herstel plan op te stellen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties