Raad Beekdaelen nog verdeeld over recreatiepark Silt

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 14/09/2023 om 22:56
Laatst bewerkt op 15/09/2023 om 13:10

Binnen de gemeenteraad van Beekdaelen heerst nog grote verdeeldheid over een bestemmingsplan voor recreatiepark Silt. Dat park met 60 huisjes is gepland in een groeve in Schinnen.

Een raadscommissie boog zich donderdagavond over de plannen. Buurtbewoners, waarvan een grote meerderheid tegen is, kwamen massaal naar de raadzaal van het gemeentehuis in Nuth. De publieke tribune was te klein voor de ruim 60 bezoekers en extra klapstoeltjes werden tevoorschijn gehaald om iedereen een zitplek te geven. Maar liefst negen personen spraken in.

De tegenstanders vrezen vooral overlast, zowel tijdens de aanleg als ook daarna. Om het park aan te leggen wordt 5 jaar lang dagelijks met 60 vrachtwagens grond afgevoerd. Dat is nodig om een grote waterplas te laten ontstaan, één van de vereiste onderdelen van het plan.

Wethouder Peter Janssen deed een poging een deel van de bezwaren van de omwonenden weg te nemen. Zo zijn met de familie Bruls, eigenaar van de groeve, duidelijke afspraken vastgelegd. Jaarlijks mag maar een kwart van de groeve afgraven worden en er moet tegelijk ontwikkeling van het recreatiepark te zien zijn. Ook wordt pas door de provincie een ontgrondingsvergunning verleend als de raad instemt met het bestemmingsplan. Daarmee wordt voorkomen dat er wordt afgegraven en de ontwikkeling van het park uiteindelijk achterwege blijft. 

De raadsvergadering moet over twee weken definitief uitsluitsel geven over de toekomst van het project Silt.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties