Raad Beekdaelen kiest unaniem voor ZO-NWS

foto: iStock
Gepubliceerd op 22/12/2023 om 09:17
Laatst bewerkt op 22/12/2023 om 09:18

De gemeenteraad van Beekdaelen heeft dinsdag unaniem voor ZO-NWS gekozen  als toekomstige publieke lokale omroep. Volgens de raad kan ZO-NWS die taak het beste uitvoeren.

Naast ZO-NWS is ook Stichting Plus in de race voor de zendmachtiging in de gemeenten Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Simpelveld en Voerendaal. Aanvankelijk hadden de gemeenteraden voor eind december een besluit moeten nemen welke partij zij aanwijzen als lokale omroep. Maar het Commissariaat voor de Media heeft uitstel verleend omdat de procedure in Heerlen, Kerkrade en Simpelveld meer tijd kost. Ook wordt geprobeerd partijen bij elkaar te brengen. Alleen Beekdaelen maakte geen gebruik van het uitstel.

Volgens de raad in Beekdaelen heeft ZO-NWS onder meer een duidelijkere lijn naar de toekomst, is er meer samenwerking, professionalisering en richt de omroep als nieuwszender zich meer op de lokale journalistiek.

Over enkele jaren wijzigt de Mediawet en wordt er per streek nog maar één licentie verstrekt. Dat betekent dat er voor de hele regio Parkstad nog maar plek is voor één publieke lokale omroep. Dat zijn er nu nog drie.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties