PvdA en Vernieuwingsgroep: geen extra budget bouw gemeentehuis

Gepubliceerd op 12/07/2023 om 11:09
Laatst bewerkt op 12/07/2023 om 11:44

"Als er opnieuw een stemming nodig is over het nieuwe gemeentehuis gaan wij weer voor de status quo situatie", zegt Lars Kockelkoren van de PvdA Beekdaelen.

"We voorspelden al eerder dat de bouw aan De Horsel veel duurder zou worden. Dus gewoon de gemeentehuizen in Schinnen en Nuth aanhouden is voor ons de beste optie". De PvdA stemde volgens Kockelkoren in januari voor nieuwbouw aan De Horsel als minst slechte optie nadat hun voorkeur was weggestemd.

Hugo Schaffrath van de Vernieuwingsgroep vraagt om een pas op de plaats: "we respecteren het besluit om te bouwen op De Horsel maar daar was maar een nipte meerderheid voor. We vragen het college om terughoudendheid. Reken uit wat de meerkosten zijn en start nog geen voorbereidingen zoals bouwplannen laten maken bijvoorbeeld".

Schaffrath's partij zag het gemeentehuis liever in Oirsbeek maar dat hoeft voor de Vernieuwingsgroep niet te betekenen dat de bouw op het bedrijventerrein nabij de Makro niet moet doorgaan. Maar net als de PvdA is Schaffrath duidelijk: "Als er om extra budget gevraagd wordt stemmen we tegen".

De bouw van het nieuwe gemeentehuis komt wellicht op losse schroeven te staan omdat de kosten waarschijnlijk fors duurder uitvallen.

Lees hier waarom de bouwkosten hoger uitvallen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties