PvdA en KBO Nuth willen geldautomaat terug

Foto: © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 15/04/2022 om 09:29
Laatst bewerkt op 15/04/2022 om 09:36

De auto moeten nemen om geld te storten of op te nemen. Dat moet eens afgelopen zijn volgens de PvdA Beekdaelen en KBO Nuth. In mei gaan ze samen handtekeningen verzamelen om geldautomaten terug te krijgen in de dorpskern. 

In een open brief aan het college van Beekdaelen, de Rabobank en Geldmaat beklagen de twee partijen zich over het sluiten van de Rabobank vestiging in Nuth en het verdwijnen van de geldautomaat. 

"Het niet kunnen pinnen en storten van geld wordt door veel inwoners, verenigingen en ondernemers van Nuth, Wijnandsrade en Vaesrade als een gemis ervaren", schrijven ze. Vooral oudere inwoners zouden er veel waarde aan hechten. 

In de brief roepen ze de drie ontvangers op om onderling in overleg te gaan over de plaatsing van een geldautomaat in Nuth. 

Lees ook: Vernieuwingsgroep maakt zich zorgen over gebrek aan geldautomaten

De PvdA stelt tegelijkertijd ook artikel 32 vragen aan het college. Daarin verwijst het naar een eerdere toezegging dat het college in contact zou treden met banken om navraag te doen naar een nieuwe locatie. 

De PvdA wil nu weten of er nog contact geweest is en of de gemeente bereid is zelf een geschikte locatie te zoeken.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties