PvdA Brunssum wil duidelijkheid regionale aanpak achterstanden Parkstad

foto: iStock
Gepubliceerd op 1/06/2021 om 14:40
Laatst bewerkt op 1/06/2021 om 15:03

De PvdA in Brunssum stelt vragen aan het college van B&W over de aanpak van achterstanden in de regio Parkstad. De vragen komen na berichtgeving in de media dat Lodewijk Asscher aan de slag gaat in de veertien wijken van Heerlen-Noord. 

Een motie van de PvdA, die gesteund werd door het college, droeg de gemeente op om gezamenlijk op te trekken en samen bij het Rijk te pleiten voor financiële middelen voor een langjarig, regionaal programma.

'Op regionaal niveau is besproken dat we te maken hebben met regionaal overstijgende problematiek. Dat speelt zich niet alleen af in Heerlen Noord' zegt PvdA-raadslid Merle van Leusden. Dat het nu beperkt blijft tot Heerlen-Noord vindt de partij een gemiste kans. 

De PvdA wil onder meer weten wat de exacte stand van zaken is met betrekking tot de langjarige regionale aanpak, welke acties de gemeente en de regio Parkstad nog kunnen ondernemen en of het college de mening van de partij deelt dat de aanpak van achterstanden op regionaal niveau aangepakt moeten worden. 
 

Reclame

Advertenties