PvdA Brunssum start meldpunt Zonnepanelenproject

foto: iStock
Gepubliceerd op 7/12/2022 om 06:27
Laatst bewerkt op 7/12/2022 om 06:54

De PvdA in de gemeenteraad van Brunssum is een meldpunt gestart voor klachten bij het Zonnepanelenproject Parkstad. Ook zijn er vragen aan het gemeentebestuur gesteld over het opzeggen van de overeenkomst door Volta Limburg en de mogelijke gevolgen die dat heeft.

Volta maakte onlangs bekend de stekker uit het Zonnepanelenproject te trekken. Het project dat in 2017 werd gestart is verliesgevend geworden door gestegen kosten. Ook de krapte op de arbeidsmarkt werd door Volta aangehaald als probleem.

De PvdA wil van het gemeentebestuur in Brunssum weten of Volta de overeenkomst eenzijdig heeft opgezegd of dat dit in onderling overleg is gedaan. Verder wil de partij weten of garantie en storingen van deze zonnepanelen installaties in Brunssum nu bij de gemeente ligt. 

De partij zegt zoveel klachten te krijgen dat ze een meldpunt is gestart. Zo staat in de overeenkomst dat de zonnepanelen doorgaans elke 5 jaar schoongemaakt worden maar krijgen bewoners bij Volta nul op het rekest als ze daar naar vragen.

Het Zonnepanelenproject Parkstad werd in het leven geroepen om de aanschaf van zonnepanelen voor inwoners uit Parkstad betaalbaar en makkelijk te maken. Het project werd door de gemeenten gegund aan Volta Limburg. In vijf jaar tijd werden 4700 zonnepanelen installaties aangelegd.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties