PvdA Brunssum eist duidelijkheid college over verdwenen dossier

Foto: © Hans van der Haijden
Gepubliceerd op 16/04/2021 om 10:53
Laatst bewerkt op 16/04/2021 om 11:31

De PvdA eist duidelijkheid van het college van Brunssum omtrent het spoorloos verdwenen dossier over evenement Kerst vier je Samen.

Binnen de Brunssumse politiek is ophef ontstaan hierover nadat verantwoordelijk wethouder Carolus de Rijck deze week verklaarde dat het dossier over het evenement onvindbaar is.

 De Rijck was de gespreksverslagen en mails over het kerstevenement al eerder kwijt, waarna oppositiepartijen VVD en de PvdA riepen hem op nogmaals intern te gaan zoeken.

Deze zoekpoging was tevergeefs en dinsdag gaf de wethouder tijdens de commissievergadering opnieuw aan het dossier niet te kunnen vinden.

Volgens de wethouder moet een vertrokken ambtenaar de oorzaak van het probleem zijn. Na zijn vertrek zijn de mails en andere bestanden, die volgens protocol opgeslagen moeten zijn, verwijderd. 

De PvdA wil nu dat de onderste steen in deze kwestie boven komt. "Heeft het college en gemeentesecretaris weet van meerdere dossiers waar de verslaglegging niet op orde is?", schrijft fractievoorzitter Haico Offermans aan B & W. "Is het college en de gemeentesecretaris bereid hiertoe een intern onderzoek te doen en als er andere dossiers niet op orde zijn, kunt u hier de raad over informeren welke dit zijn?"

"Wij vinden het verbazingwekkend dat, een jaar na de discussie rondom de strategische aankoop van de panden in de Kerkstraat, wij wederom te maken krijgen met het feit dat de gemeente Brunssum haar verslaglegging en dus haar wettelijke archieftaken niet op orde heeft. Wat ons nog meer verbaasd, is dat er sinds 2016 al herhaaldelijk op gehamerd wordt vanuit de KPI-rapportage", aldus Offermans in de brief aan het Brunssumse college. 

De Brunssumse gemeenteraad vergadert dinsdagavond weer. 

Advertenties