PvdA Beekdaelen stelt vragen over elektriciteitsnet

Foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 13/06/2022 om 10:16
Laatst bewerkt op 13/06/2022 om 10:35

De PvdA Beekdaelen maakt zich zorgen over de gevolgen van de voorlopige stop voor nieuwe bedrijven die een aansluiting willen op het net in Limburg. De partij stelt daarom vragen aan het college. 

Het probleem raakt niet alleen bedrijven in de gemeente, maar kan ook voor projecten van de gemeente zelf problemen opleveren. Zo wil raadslid Lars Kockelkoren weten wat de ontwikkelingen betekenen voor het project basisschool Middengebied, het nieuwe gemeentehuis en de gebiedsontwikkeling Gijselaar. 

Ook wil de partij weten in hoeverre de ontwikkeling de energietransitie remt. Kunnen er bijvoorbeeld nog wel zonnevelden en zonnepanelen op daken van bedrijven aangelegd worden. 

De PvdA wil de vragen tijdens de raadsvergadering van dinsdag 14 juni mondeling beantwoord hebben. ZO-NWS zendt de raadsvergadering, zoals gewoonlijk, live uit. 

Eerder meldde netbeheerder Tennet dat het een stop moest inlassen voor het afnemen en opwekken van elektriciteit. In Noord-Brabant en Limburg zit het hoogspanningsnet vol door de snelle opkomst van warmtepompen, laadpalen, nieuwe bedrijven en de elektrificatie van de industrie.

Tennet zegt de komende tijd met partijen in overleg te gaan om tegen betaling de belasting van het elektriciteitsnet op piekmomenten te beperken.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties