Project voor sporters met beperkingen met twee jaar verlengd

Foto: iStock
Gepubliceerd op 22/12/2020 om 14:00
Laatst bewerkt op 22/12/2020 om 14:09

Het project Iedereen Kan Sporten is met twee jaar verlengd. De vier samenwerkende gemeenten Brunssum, Landgraaf, Kerkrade en Heerlen hebben daarvoor een overeenkomst getekend.

Het project is in 2018 opgezet om de toegankelijkheid van sportvoorzieningen en sportverenigingen voor mensen met een beperking te verbeteren. Met de komst van een nieuwe website en en het uitreiken van speciale certificaten, zeggen de initiatiefnemers stappen te hebben gemaakt op het gebied van zichtbaarheid en bewustwording. 

In de afgelopen twee jaar is samengewerkt met de scholen voor speciaal onderwijs en sportverenigingen. Iedereen Kan Sporten heeft 750 leerlingen kennis laten maken met het sportaanbod en wil dit nog verder uitbreiden.

Iedereen Kan Sporten focust zich op jeugd met een beperking, de afstemming van vraag en aanbod en kennisdeling. Om het project mogelijk te maken financieren de gemeenten 0,35 euro per inwoner per jaar.
 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties