Profwielrenners weer aan de start in Heerlen

foto: Franssen Franken Ronde
Gepubliceerd op 18/07/2023 om 09:53
Laatst bewerkt op 18/07/2023 om 10:34

Heerlen maakt zich op voor het jaarlijkse wielercriterium, de Franssen Franken Ronde.

Op 28 juli racen de wielrenners door het centrum van de stad. Naast de wedstrijd voor de profs is er ook een Para-cyclingwedstrijd met plaatselijk favoriet wereldtopper Mitch Valize, en een tijdrit. Ook is er gezorgd voor een uitgebreid nevenprogramma.

De namen van de deelnemende profrenners worden binnenkort bekend gemaakt aangezien op dit moment de Tour de France nog aan de gang is. De wielerdag in Heerlen start traditiegetrouw om 15.00 uur met de WielerPlaza op het plein voor de schouwburg, op de Bongerd en op het Pancratiusplein.

Het profcriterium werd vorig jaar gewonnen door Matthieu van der Poel. Mitch Valize won de Para-cyclingwedstrijd. Het evenement is gratis te bezoeken.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties