Professioneel vuurwerk in beslag genomen in Heerlen

archieffoto
Gepubliceerd op 21/12/2023 om 15:18
Laatst bewerkt op 21/12/2023 om 15:39

Onlangs zijn in Heerlen grote hoeveelheden professioneel vuurwerk aangetroffen in twee woningen. In één geval gaat het om een woning in de buurt Rennemig waar bijna 95 kilo professioneel vuurwerk opgeslagen lag.

De bewoner is als verdachte aangehouden. Burgemeester Roel Wever heeft donderdag met een dwangbevel de woning laten sluiten.

Het andere geval gaat om een woning in Mariarade in Hoensbroek, waar 48 kilo professioneel vuurwerk werd aangetroffen. De gemeente wil deze verdachte een dwangsom opleggen van 20.000 euro. Deze woning wordt niet gesloten omdat de inwoner van het pand geen verdachte is.

Volgens de wet mogen mensen maximaal 25 kilo consumentenvuurwerk in hun woning hebben. In deze gevallen gaat het echter om professioneel vuurwerk dat veel zwaarder en riskanter is dan consumentenvuurwerk. 

Het opslaan van professioneel vuurwerk in een woonwijk brengt hoge risico’s met zich mee. De gemeente geeft aan daarom forse maatregelen te nemen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties