Proces tegen topcrimineel Peter van D. voor hasjsmokkel Spanje in september

Foto: iStock
Gepubliceerd op 4/05/2022 om 10:13
Laatst bewerkt op 4/05/2022 om 11:42

Drugsbaron Peter van D. uit Schinveld moet tijdens een meerdaags proces in september dit jaar voor de rechter verschijnen voor betrokkenheid bij internationale smokkel van verdovende middelen en productie van synthetische drugs. Dat blijkt uit informatie waar ZO-NWS over beschikt. 

De gewezen topcrimineel, die al geruime tijd op vrije voeten is gesteld in deze zaak, wordt door justitie verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van 60 kilo hasj uit Spanje en de handel in 100 kilo coke. 'De Dikke', zoals Van D. gezien zijn postuur genoemd, liep in maart vorig jaar tegen de lamp bij een landelijke opsporingsactie, die in gang was gezet nadat de politie chats via de bij de onderwereld populaire berichtenservice Sky ECC had weten te kraken. 

In de buurt van Van D.'s villa in Schinveld werd een bestelbusje met daarin 600 kilo MAPA, een grondstof voor de productie van synthetische drugs, ontdekt. Voor al de bovengenoemde verdenkingen moet de Schinveldse drugsbaron en nog een aantal verdachten tijdens het inhoudelijk proces op 13, 15 en 16 september voor de rechtbank in Maastricht verschijnen. 

Peter van D. uit Schinveld moet op 24 juni echter voor de politierechter in Maastricht verschijnen in verband met een al dik tien jaar oude ontnemingszaak. Justitie probeerde in eerste instantie van de Schinveldse drugsbaron en wijlen zijn broer Harrie 4,3 miljoen euro af te pakken. Later werd die claim door een fout verminderd tot een fractie van het eerdergenoemde miljoenenbedrag. 

Reclame

Advertenties