'Pompen Pasteurstraat tijdelijke oplossing'

foto © ZO-NWS | Erwin Scheren
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 30/11/2022 om 16:38
Laatst bewerkt op 1/12/2022 om 11:56

De warmtepompen aan de Pasteurstraat in Brunssum die voor geluidsoverlast zorgen zijn een tijdelijke oplossing. Dat bevestigt het bedrijf Mijnwater. 

Mijnwater zegt dat er naar een permanentere oplossing gezocht wordt. Het is de bedoeling dat de voorziening uiteindelijk aanzienlijk kleiner wordt en ook 'ingepakt' wordt om geluid tegen te gaan. In de zomer van 2023 zou die oplossing er moeten zijn. Hoe dat precies uit moet gaan zien is nog niet duidelijk. 

De pompen staan er op dit moment om een bepaalde piek op te vangen. Zowel de pomp en de bron van het water hebben tijd nodig om over voldoende warmte en koude te beschikken om onder alle omstandigheden te kunnen leveren. Daardoor kan het systeem sommige pieken nog niet aan. Wanneer dat nodig is, springen de pompen aan om de rest van het systeem uit te helpen. 

Op dit moment wordt de tijdelijke unit voorzien van een geluidsscherm dat er voor moet zorgen dat het geluid aan de normen van de vergunning voldoet. Dat scherm moet komende week gereed zijn. 

Volgens wethouder Van Leusden is door de problemen wel al besloten geen gebruik meer te maken van Mijnwater in Brunssum Noord voor het project Aardgasvrijewijk. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties