Politieonderzoek naar seksueel misbruik leerlinge door oud-docent VISTA afgerond

Foto: (c) ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 27/07/2022 om 09:07
Laatst bewerkt op 27/07/2022 om 09:29

Het onderzoek van de politie naar een oud-docent van het VISTA College tegen wie aangifte is gedaan door een oud-leerlinge vanwege seksueel misbruik, is afgerond. Ook VISTA deed aangifte tegen de man. Justitie gaat op korte termijn een vervolgingsbeslissing nemen, bevestigt woordvoerster Renate Peters tegenover ZO-NWS.

Deze omroep beschikt over vertrouwelijke politie-informatie dat het meisje heeft verklaard dat zij drie keer zwanger is gemaakt door de desbetreffende leerkracht die inmiddels niet meer bij VISTA College werkt. De voormalig studente heeft juridisch gezien aangifte gedaan van het plegen van seks met een leerlinge.

Een en ander kwam aan het rollen door het schandaal rondom het tv-programma The Voice of Holland, waardoor de oud-studente alsnog besloot om naar de politie te stappen. Twee kinderen uit de seksuele relatie tussen de desbetreffende docent van VISTA en de oud-leerlinge kwamen daadwerkelijk ter wereld en bij eentje pleegde het meisje abortus, zo heeft het meisje volgens bronnen verklaard tegenover de politie. 

Het College van Bestuur van het VISTA College schreef in een eerder stadium in een brief aan leerlingen en ouders van de school: "Deze week is er door een oud-studente van VISTA college aangifte van ernstig grensoverschrijdend gedrag gedaan tegen een van haar oud-docenten. Deze, zoals gemeld zeer ernstige, situatie heeft gespeeld tijdens haar opleiding aan het VAVO Heerlen", legde het College van Bestuur uit in het bovengenoemde schrijven.

"Wij zijn geschrokken van de ernst van deze melding en vinden het uiterst moedig dat deze oud-studente zich hierover uitspreekt en zich alsnog meldt.  VISTA moet een veilige plek zijn voor iedereen en hetgeen gemeld is raakt ons allemaal hard. Ook door VISTA zal er aangifte worden gedaan van een ernstig vermoeden van strafbare feiten. Daarnaast hebben wij het aan de onderwijsinspectie gemeld en is de docent inmiddels geschorst. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van de aangiftes.  Gedurende dit onderzoek kunnen en mogen wij vanuit VISTA  geen uitspraken doen over de inhoud van deze zaak", aldus de schoolleiding van VISTA. 
 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties