Politieke vragen na steekpartijen Maankwartier Heerlen

foto © ZO-NWS | Track 88
Gepubliceerd op 31/12/2020 om 08:48

De Heerlense politieke partij Hart-Leers heeft het college van de stad om uitleg én actie gevraagd na - wederom - een steekpartij en andere overlast rondom het Maankwartier, eerder deze week. 

‘Dit is het zoveelste (steek)incident rondom het Maankwartier, de plek waar eerder deze maand ook een steekpartij plaatsvond. Recentelijk ontvingen wij een manifest van bewoners en de bedenker van het project, verenigd in de Vrienden van het Maankwartier, waarin men voor een drugsvrije en veilige omgeving pleit’, schrijft fractievoorzitter Roel Leers aan het Heerlense college. 

‘De maat is al geruime tijd meer dan vol waarbij de huidige taferelen de aloude problematiek in en rondom station Heerlen weer levendig in beeld brengen en veiligheid niet gegarandeerd lijkt te kunnen worden. Welke maatregelen zet u in om veiligheid te kunnen waarborgen en de rust ter plekke terug te laten keren? Hoe duidt u de huidige situatie ter plekke en welke uitleg geeft u aan het feit dat het aldaar met regelmaat onveilig c.q. ‘niet pluis’ is en er incidenten van diverse aard plaatsvinden?’ vervolgt Leers in de brief. 
 
‘Hoe en met welke frequentie hebt u contact met bewoners, ondernemers en andere gebruikers van het station en diens omgeving? Op welke manier brengt u samen oplossingen voor de reeds langslepende problematiek aldaar in kaart? Hoe brengt u deze (mogelijke) oplossingen/aanpak in praktijk? Al diverse keren vond een steekincident plaats in/rondom het Maankwartier. Gisteravond werd meerdere malen, zo melden de media, op een 18-jarige ingestoken. Kunt u er de vinger op leggen waarom aldaar dermate veel steekincidenten zijn c.q. hebt u de oorzaak hiervan in beeld? Zo ja, hoe luidt deze en wat onderneemt u hiertegen?’ aldus Roel Leers. 
 

Advertenties