Politieke vragen in Heerlen over actieve motorbendes Parkstad

Gepubliceerd op 28/04/2021 om 07:07
Laatst bewerkt op 28/04/2021 om 08:01

Politieke partij Hart-Leers heeft het college van Heerlen om duidelijkheid gevraagd omtrent de, onder de radar, aanwezigheid van leden van verschillende beruchte motorbendes in de regio Parkstad. Aanleiding voor deze vragen is een publicatie van ZO-NWS dat hier onderzoek naar heeft gedaan. 

Deze omroep sprak eerder met bronnen binnen de wereld van de Outlaw Motorcycle Gangs (OMG) die een beeld schetsen van “motorclubs die nu bijeenkomsten bij leden thuis hebben”. “Met hesjes over straat mag niet, maar dat wil natuurlijk niét zeggen dat de bekende clubs er niet meer zijn. Integendeel zelfs”, zo klonk het. 

De insiders vertelden verder over een verontrustende ontwikkeling binnen de wereld van de zogeheten 1% motorclubs. “Er zijn leden die na het verbod liever eruit stappen, maar dat durven zij niet. In het verleden hebben ze onder de naam van een motorclub immers dingen geflikt en bij een vertrek zal ze dat worden nagedragen, als je begrijpt wat ik bedoel.” 

Deze omroep beschikt daarnaast over informatie dat de huidige president van het Heerlense chapter Southborder van Satudarah in Oirsbeek woonachtig is. De uit Brunssum afkomstige man staat in vol ornaat, in clubhesje van de beruchte motorclub, op actuele foto's op social media. 

Ondanks bovenstaande informatie leert navraag bij de meeste gemeentes dat er “geen signalen zijn over de aanwezigheid van de motorclubs”. Waaronder ook de gemeente Heerlen. Fractievoorzitter Roel Leers wil desondanks graag van het Heerlense college meer verduidelijking hebben. 
 
"Trekt Parkstad Limburg (ook) in deze samen op? Zo ja hoe, zo nee waarom niet?
  Wat is de conclusie die Heerlen en/of Parkstad Limburg trekt", aldus Leers. 

Advertenties