Politieke veteranen Ploumen en Van der Broeck gaan vergoeding mijnschade regelen

Foto: © iStock | ZO-NWS
Gepubliceerd op 14/06/2024 om 16:09
Laatst bewerkt op 16/06/2024 om 12:38

Lilianne Ploumen en Patrick van der Broeck zijn vandaag gepresenteerd als de kwartiermakers van het Instituut voor Milieu, Mens en Mijnbouw Limburg. Het nieuwe instituut is opgericht om woningeigenaren in Zuid-Limburg te ondersteunen bij het melden van mijnbouwschade. 

Het is inmiddels 50 jaar geleden dat de mijnen zijn gesloten en nog steeds hebben veel huishoudens in de regio last van verzakkingen en schade. Aan de kwartiermakers de taak ervoor te zorgen dat gedupeerden middels een doeltreffende regeling daarvoor gecompenseerd worden.

In de regeling moet duidelijk zijn welk type schade mensen kunnen melden, waar ze dat kunnen doen (digitaal of bij een fysiek loket) en wat er nodig is voor een goede afhandeling.

Van der Broeck en Ploumen hebben beiden ruime ervaring in de politiek. De in Kerkrade opgroeide CDA-er Patrick van der Broek ondermeer als Limburgs gedeputeerde en zeven jaar als dijkgraaf van het Waterschap Limburg. Lilianne Ploumen uit Maastricht was in het kabinet Rutte II minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Ook was ze een aantal jaren volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer voor de PvdA. Van 2007 tot 2012 was Ploumen partijvoorzitter van die partij. 

Het is niet duidelijk wanneer de schaderegeling wordt gepresenteerd. 

foto: gemeente Heerlen

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties