Gefrustreerde politici vanwege herinneringsbankje

foto © ZO-NWS | Vernieuwingsgroep
Gepubliceerd op 2/04/2021 om 11:33
Laatst bewerkt op 2/04/2021 om 13:03

In de Beekdaelense politiek is onrust ontstaan over een herinneringsbankje dat de Vernieuwingsgroep heeft laten plaatsen op de Beukenberg in Oirsbeek.

Het houten bankje is geplaatst om de oprichters van de Vernieuwingsgroep te eren vanwege het gouden jubileum. 

Met de vijftien vragen die D66 en VVD over de situatie stellen, wordt de nodige frustratie opgeroepen bij de Vernieuwingsgroep.Ze vragen onder meer of het het plaatsen van het bankje geoorloofd is. Daarnaast willen ze weten of collegeleden dan wel ambtenaren betrokken zijn bij de plaatsing. De twee partijen willen zelfs indien nodig stukken opvragen bij Wet Openbaarheid van Bestuur om de precieze correspondentie te achterhalen.

Tevens willen de liberalen weten welke kosten ermee gemoeid zijn en of particulieren ook een bankje in een buitengebied kunnen plaatsen. Vervolgens eisen de partijen antwoord op de vraag of uitingen van politieke partijen in een openbaar gebied zijn toegestaan.

Het leidde tot grote frustratie bij Vernieuwingsgroep’s fractievoorzitter Hugo Schaffrath. Volgens Schaffrath staat de gemeente buiten deze kwestie, een particulier initiatief dat verder is geregeld met IVN. Schaffrath laat weten dat het bankje niet staat in een openbaar gebied, maar op terrein van Bodemzorg. Het bankje is volgens de fractievoorzitter betaald uit de kas van de Vernieuwingsgroep. Schaffrath is van mening dat de D66 en VVD de Vernieuwingsgroep in diskrediet willen brengen.
 

Advertenties