Politiek Heerlen verenigt zich in alliantie voor behoud ziekenhuis

Foto: (c) Tom Janssen
Gepubliceerd op 18/07/2023 om 09:16
Laatst bewerkt op 18/07/2023 om 09:38

De politieke partijen in Heerlen gaan zich sterk maken om in Parkstad en het omringend heuvelland een volwaardig ziekenhuis te kunnen behouden.

Ze hebben zich verenigd in de Ziekenhuisalliantie en roepen andere Parkstadgemeenten op om zich bij hun aan te sluiten. Op 23 september organiseert de alliantie een  betoging om de grote zorgen rond de bezuinigingsplannen van Zuyderland te laten horen.

De gezamenlijke Heerlense politiek moedigt mensen en organisaties die een volwaardig ziekenhuis in de Parkstad belangrijk vinden aan om mee te doen. Nadere informatie over de betoging voor een volwaardig ziekenhuis in Parkstad volgt zo spoedig mogelijk, laat de alliantie weten.

Parkstad is de grootste stedelijke regio van Limburg en is met 257.000 inwoners groter dan bijvoorbeeld Eindhoven en Groningen. Reden voor de ophef is het nieuws dat het Zuyderlandziekenhuis in Heerlen rond 2030 alle bedden voor opnames én de spoedeisende hulp kwijtraakt. Dit is een van de twee opties voor de top van Zuyderland, dat te weinig personeel en geld zegt te hebben om alle zorg in beide ziekenhuizen in Heerlen en Geleen te handhaven.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties