Politieachtervolging na diefstal Porsche

Foto: iStock
Gepubliceerd op 4/06/2021 om 07:17
Laatst bewerkt op 4/06/2021 om 07:45

Een 20-jarige man uit Heerlen heeft donderdagnacht een auto gestolen in Brunssum. De dader raakte tijdens de achtervolging meerdere voertuigen en richtte een ravage aan. 

Iets voor vier uur kreeg de politie melding dat er een voertuig zou worden gestolen aan de Heufkestraat. Het ging om een autoambulance waarop een Porsche stond. De dader ging ervandoor in de richting van Heerlen.

Tijdens de achtervolging raakte de dader een geparkeerde auto en een aantal verkeersborden. Tevens liepen meerdere politieauto’s schade op. Een politieagent raakte lichtgewond bij de achtervolging. 

Toen de Porsche op de Den Haagstraat in Heerlen van de oplegger afviel, ging de autodief er te voet vandoor. Hij werd met behulp van een politiehond opgespoord en kon vervolgens in de wijk Schaesbergerveld worden aangehouden.

De man raakte gewond bij de aanhouding en is naar het ziekenhuis gebracht.De Heerlenaar bleek niet in het bezit van een rijbewijs. De politie is op zoek naar medeverdachten die samen met de man uit Heerlen de diefstal pleegden. Het onderzoek loopt nog.

Reclame

Advertenties