Politie zoekt pinpasfraudeur

Foto: Politie
Gepubliceerd op 27/07/2023 om 15:36
Laatst bewerkt op 27/07/2023 om 16:13

De politie heeft donderdag een foto gepubliceerd van een pinpasfraudeur.

De verdachte werd gefotografeerd bij een pinautomaat op het Pancratiusplein in Heerlen. De man had op 11 april een 65-jarige man uit Vaals opgelicht door te zeggen dat zijn bankrekeningen waren gehackt. Het slachtoffer gaf daarop zijn pas mee.

Ondertussen had de zogenaamde koerier de pincode afhandig gemaakt. Wanneer het slachtoffer later argwaan krijgt, ontdekt hij dat er een totaalbedrag van ruim 3.000 is buitgemaakt. Er is een aankoop gedaan en geld gepind.

De politie onderzocht de zaak en heeft een foto en een signalement bekend gemaakt. Het gaat om een man, tussen de 20 en 30 jaar, met donker haar en een normaal postuur. Hij droeg op 11 april een donkerkleurige jas met capuchon, een donkerkleurige jeans met opvallende gaten en grijskleurige sportschoenen.

Informatie kan gedeeld worden via 0800-6070, onderstaand tipformulier of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem)

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties